Ny stor granskning om svenskarnas sexliv – och kvinnorna tar pro sig i sangen

De flesta svenskarna ar nojda med sitt sexliv. Det visar Folkhalsomyndighetens storsta efterforskning av svenskarnas sexuella valbefinnande gallande 20 ar. Undersokningen presenterades 28 maj och tar ett helhetsgrepp om svenskar och sex. Bland annat visar studien hur vi svenskar mar i vart sexliv, ifall vi ar nojda med sexlivet, ifall vi har betalat forut sex, ifall vi konsumerar porr och ifall vi inneha varit utsatta forut sexuella overgrepp.

Det sager namligen grymt lite ifall hur nojda vi ar. Nagon kan besta nojd med sitt sexliv nar det i sjalva verket innebar att man inte har sex alls, under tiden nagon annan vill ha regelbundet sex for att anse sig vara tillfreds.

Medelalders kvinnor mest nojda med sexet

Helt svarade 58 procent av svenskarna att de ar nojda med sitt sexliv och nastan fyra av fem svenskar inneha haft sex under det senaste aret. Bland de yngre, mellan amourfeel recensioner 16 och 29 ar, var fler kvinnor an man nojda vilket man samt kunde se bland de som ar over 65 ar gamla. Vi verkar besta mest nojda med sexlivet nar vi kvinnor ar mellan 30 och 64 ar gamla och mannen mellan 30 och 44 ar.

Gar man in en aning mer kungen detaljniva mellan lakanen kan man se stora skillnader mellan konen och deras annorlunda uppenbarelse pa sex och de problem som sex kan framkalla. Kvinnornas problem som ledning sexualiteten handlar huvudsak ifall nod kungen begarelse, saknat engagemang och att de ej blir upphetsade eller kanner frojd nar de har sex. Det kan samt inforskaffa om att uppfatta fysisk pina, ha en torr slida och ej lite orgasm.

Mannens problem ledning snarare att de saknar sexpartner, att de ej har haft sex kungen de metod de inneha velat eller haft forut fa sexpartners.

Det ar samt fler kvinnor an man som kanner sig for stressade eller trotta forut att alska, framfor allting kvinnor mellan 30 och 44 ar.

Kvinnor vagar beratta nopp till sex

Trots allihopa problem som sex kan stalla till med tycker vi att sex ar en viktig segment fran bade livet och vara forhallanden. Bade man och kvinnor tycker att sex ar betydelsefullt, men vem ar det som bestammer i sangkammaren? Vi anar oss till en aning girl power.

Folkhalsomyndighetens studie visar att det rader en aning delade ordfoljder om hur mycket sjalvupplevd makt som kvinnor och man har nar det kommer till sex. Fler man an kvinnor sager att det ar partnern som bestammer nar, hur mycket och hur de ska alska med. Kvinnorna i sin tur sager i storre grad an hanar att de ar fria att ta initiativ till sex och kan samt foresla hur de vill alska och ocksa knysta tyvarr ifall det ar nagot de ej vill gora, eller ifall de inte ar sugna gallande sex alls. Hur det inneha blivit sa arme och varfor hanar inte anser sig klara av plocka initiativ eller beratta icke i synonym omfang som kvinnor ar annu inte kant.

En parameter som spelar roll for vilken egenmakt vi kanner kring var sexualitet ar utbildningslangd. Den som ar mer valutbildad kanner aven mer makt i sexuella situationer och kanner att de kan saga nej, inrada hur man ska ha sex och ta initiativ till sex. Det galler bade hanar och kvinnor.

Vi sexsurfar i allihopa aldrar

Denna sangkammarmakt till fastan ar det manga kvinnor som av och till har sex utan att de egentligen vill det, 63 procent av kvinnorna jamfort med 34 procent av mannen. Anledningen till att kvinnor ligger nar de inte vill ar att man utfor det pro partnerns eller relationens skull. Man menar att det forvantas av oss.

Studien avhandlar samt sexkop och samt arme ser vi stora skillnader mellan konen. Samtidigt i princip varje tionde svensk man inneha betalat for sex har mindre an en procent fran kvinnorna gjort det. Framfor allting sker sexkopen i utlandet.

Folkhalsomyndighetens granskning visar aven att vi svenskar garna anvander internet nar det galler sex. Vi letar information, laser erotiska texter, sexchattar, koper sexleksaker och ej minst hittar vi nya partners kungen natet. Att begagna internet till nagon form fran sexuella aktiviteter forekommer i allihopa aldrar, men ar vanligare bland yngre.

Missnojet storre bland bisexuella och transpersoner

De genmale du hittills inneha last i den arme texten galler heterosexuella man och kvinnor. Den sexuella identiteten spelar roll nar det galler hur nojda vi ar med vart sexliv, i alla fall till speciell bit.

Homosexuella kvinnor och man ar oforandrad nojda med sitt sexliv som heterosexuella, under tiden bisexuella till storre andel ar missnojda. Det ar samt fler homo- och bisexuella kvinnor som upplevt perioder enar de varit ointresserade av sex an bland heterosexuella. Transpersoner ar mindre nojda med sexlivet och upplever i storre grad ointresse av sex an saval hetero-, homo- som bisexuella.

Ny stor granskning om svenskarnas sexliv – och kvinnorna tar pro sig i sangen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *