Varje gång med ett barn födas och mamma föds. Just nu faller världen också på henne. Och om det finns någon att ta hand om barn, måste kvinnan göra det mest. I en oändlig serie nya problem och gärningar är hon i stort behov av rum och tid. För att överleva måste hon kunna ta hand om sig själv, låta sig göra det hon älskar. Klinisk psykolog Natalya Anishchenko berättar hur man förstår sina egna önskningar och växer tillsammans med barnet.

Jag minns väl det ögonblick då jag slutade eftersom jag inte kunde förstå var jag bor. Det verkade för mig att krafterna var uttömda, livet går förbi. Då delade många kunder ett liknande tillstånd. I sådana ögonblick tar du bort någon frälsning i form av "smarta" råd. Endast från din egen erfarenhet förstår du att de är helt olämpliga. Eller de är lämpliga, men "rop", med dem är obekväma, de verkar svåra att uppfylla. Under en av dessa perioder upptäckte jag coaching med hans frågor. Han visade sig vara ett effektivt verktyg som hjälpte till att hitta tips för sig själv. Allt som behöver göras, sluta, fråga dig själv och ärligt svara. Till att börja med har den kunskapen som jag, det visar sig, har önskningar, har redan haft en läkande handling. När jag började göra vad jag ville kände jag att jag andades. Jag föreslår att du försöker på dig själv.

Hur man arbetar med det?

  • Ställ frågorna senare, varje gång krafterna tar slut och det finns tid. Till exempel, medan du står i duschen, ammar eller går i parken.
  • Tala eller skriv ner allt som kommer att tänka på. Var ärlig, filtrera inte, sluta inte, utvärdera eller kritisera dig själv.
  • Lyssna på dig själv och notera vilka av svaren de klamrar sig, berör, lockar och vilka släcker, stopp, stam.
  • Välj endast de som orsakar önskan och väcker energi.
  • https://www.regulusband.com/lita-p-men-verifiera-hur-man-forstr-att-en-man/

  • Titta noggrant på hur varje önskan kan förverkligas, om än i volymen av en tesked eller ett litet steg. Till att börja med räcker detta.
  • Välj och gör vad som är möjligt inom en snar framtid eller idag.
  • Tack för vad du gör för dig själv, ett barn, en make en lycklig kvinna, mamma och hustru.

Frågor som hjälper till att förstå önskningar

1. ”Om jag hade tid, resurser och styrka, vilken typ av ockupation för själen jag skulle välja?"

För vad: Att komma ihåg om dig själv, dina önskningar, så att du vill, trots de befintliga begränsningarna. Förstå vad det är för dig och just nu, och inte vad som behövs, "Det skulle vara bra", är till hands. Övervinna "Surka Day".

Exempel: Gå ut någonstans med vänner, gå till poolen, för massage, manikyr, frisyr, skriv en artikel, en roman, sy en klänning för dig själv, läs en bok.

Fällor: Du kommer att attackera tankarna som slutar. Till exempel "Hur som helst, jag kan inte göra det", "Jag kan inte/kan inte/är inte vana att göra lite", "Jag har inte råd nu, det är själviskt".

Vad du ska göra med dem: Skicka omedelbart till trädgården eller använd Scarlett O´Hara -metoden – Tänk på den imorgon.

2. ”Om jag kunde engagera mig i ett helt värdelöst yrke, vad skulle jag välja?"

För vad: att koppla av, låt dig gå och situationen, släpp ånga, lindra spänningen, ge dig själv glädje och glädje.

Exempel: Titta på TV -program, sitta i sociala nätverk eller ligga i ett skumbad, dumpa förpackningsfilmen med bubblor.

Fällor: Du kommer att attackera tankarna om att tiden är i ett snitt, "Mor bör inte engagera sig i alla slags dumma saker".

Vad man ska göra med dem: att förstå på samma sätt som föregående. De som gillar att odla sin skuld och engagera sig i självhantering hjälper till att installera en tillfällig ramverk. Låt dig själv något varje dag i 20/30/40 minuter och "ta" som ett botemedel mot trötthet i terapeutiska doser.

3. ”Om jag var tjugo år mer nu, skulle jag vara en klok och lycklig kvinna så att jag kunde råda mig själv, säger?"

För vad: att påminna dig själv om att allt är bra, återställa känslomässig balans, känna igen små och stora segrar, låt dig vara ofullkomlig. Denna fråga bör ställas så snart du börjar skälla och rapportera dig själv. Du måste andas ut, ta en bekväm position och presentera en mer vuxen, erfaren, klok version av sig själv, som förstår och stöder och inte utvärderar. Det viktigaste är att den här andra är en lycklig kvinna, för bara på detta sätt kan hon ge det du behöver. Be henne att påminna om att allt är i ordning, du gör det, allt lyckas utan något "inte". Låt henne sympatisera och ångra dig.

Exempel: Berätta för dig själv: ”Min kära, du är smart, du kan göra det, barnet matas, friskt och är redan leende. Du har rätt att tänka och ta hand om dig själv, gör inte hushållssysslor när det inte finns någon styrka och be om hjälp när det är svårt ”.

Fällor: Du kommer att vänta på en önskan att hjälpa dig själv att bli bättre, mer perfekt.

Vad man ska göra med dem: Alla meningar som börjar med orden "nödvändiga", "borde", "Du bör kosta dig", stanna i roten. Om du inte kan göra utan råd, be om att berätta hur det är bättre för dig att ta hand om dig själv och vad mer kan göras för dig själv, älskade.

5 Effektiva frågor för en nybörjare som överlevde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *