Natdejting – ett kul metod att traffa nya manniskor!

Natdejting – ett lustigt satt att raka nya manniskor!

Natdejting ar inte blott pro ungdomar, det ar ett ledigt fason att finn en ny partner. Ifall inte annat kan det bidra nya upplevelser, menar Pia Hall, som skrivit en bok for 50-plussare som vill dejta.

Idag ar kontaktannonser det absolut vanligaste sattet ifall man vill mota nagon. Men inte i en papperstidning. Tyvarr, idag ar det natdejting som galler.

Och det blir alltmer vanligt. Enligt en granskning fran universitetet i Chicago hade drygt en tredjedel av de amerikanska par som gifte sig mellan 2005 och 2012 traffats kungen internet. Nar svenska Sifo 2009 undersokte synonym fenomen, visade vi oss besta nast superb i Europa gallande att motas ovanfor internet; 23 procent av allihopa svenskar mellan 23 och 60 ar hade traffats kungen nagon natdejtingsajt. Idag inneha den siffran kanske okat.

Den nya dejtingkulturen har alltsa kommit forut att stoppa – forut all aldrar. Och, med domstol synsatt kan det bli ett glatt satt att traffa nya bekantskaper och uppleva nagot nytt.

– Kanske traffar man inte karleken i sitt liv, men oavsett vilket ar det kul. Man far pryda upp sig, nog krubba middag pa ett nytt ort och traffa en helt ny individ, anser Pia Hall, som skrivit boken Svajpa riktig, natdejting pro medelalders.

Och skulle du motas raka karleken i ditt leva finns det rentav forskning pa att par som lar uppfatta varandra ovan natet lever lyckligare och langre sammanlagt. Pia Hall borjade personligen natdejta nar hon separerade efter att ha varit i ett karleksforbindelse i 19 ar.

– kika det som ett roligt metod att utbilda uppfatta nya folk. Stirra dig inte blind kungen malet, test handla det till nagot roligt i sig. Sjalv inneha bekanta som dejtar nar de besoker ett nytt land eller en ny VarfГ¶r tycker folk att Costa Rica-flickor Г¤r attraktiva? stan, just forut att lite chansen att traffas en trevlig individ att intaga middagsmal eller plocka en fika med.

En natdejt borjar stadse med en profil pa internet, det vill framfora sjalva kontaktannonsen, dar du skriver nagra rader om dig allena och lagger ut en eller manga bilder.

– I en profil gallande en natdejting­sajt ar det spartanskt att besta tydlig med vad du vill ha. Letar du efter en langsiktig relation, skriv det redan i din profil, ­rader Pia Hall.

Test karakterisera dig allena sa tydlig och pa ett sa intressevackande fason som mojligt. Har du barnunge ar det bra att ha med det i nagon fras, det ar nodvandig information i dejting­sammanhang. Skriv hur sa du vill lite ut fran relationen. Tank ocksa pa att uttrycka dig ­positivt – skriv namligen hellre baksida av underben du tycker ifall an va du inte tycker om.

– otaliga som borjar dejta ­efter ett langre omstandighet inneha en ganska god bild av ­vilket slags person de letar efter och vilket proportion de vill ha. Kosta pa dig att beratta det och varje lite krasen, anser Pia Hall.

Hon ger samt radet att tanka till nar det galler votering av bild. Gamla bilder, bilder med filter och bilder dar du ar sminkad till oigenkannlighet gar bort. Tillika bilder med solglasogon och bilder kungen annat an dig allena likaledes.

– Den som kollar in dig vill meeting din ogonkast och skapa en bild fran vem du ar. Pa grund av ar det angelaget att besta arlig med bilderna, annars kan det bli jobbigt i efterhand, anser Pia Hall.

Sa skriver du en bra kontaktannons

Nar du val fatt ett besked du tycker kanns intressant ar det dags att antrada kommunicera. Var egen, men ej enskilt.

– Aven om du kanner dig deppig nog du bor vanta med att meddela ifall det. Kika det arme som ett slags varudeklaration dar du berattar vem du ar som person, inte hur du mar just forut tillfallet, sager Pia Hall.

Naturligtvis ska man besta offentlig, men i det har skedet kan dejtandet jamforas med ett slags mingel, diskussion med kopiost ytligt bekanta. Att enar skrida in pa intima och privata amnen ar, precis som gallande minglet med arbetskollegor eller ytliga bekantskaper, inte lamplig.

– narmast i foljd kan samtalet fordjupas. Du vill ju faktiskt kanna till vem som ar dar gallande andra sidan. Visa att du ar nyfiken. Stall fragor ifall framtidsdrommar, erfarenheter och ifall lite ovantade grej, anser Pia Hall.

Efter en tids chattande kan det aga rum att du vill plocka den arme bekantskapen ett moment langre genom att samlas i verkliga ­livet.

Att vara stirrig infor traffen ar naturligt. Men, igen, forsok kika det som en trevlig rorelse. Nog klickar det, nog stannar det spann vanskap. Men det kan samt ske att du “bara” far chans att ta en fika gallande ett nytt position eller att det blir ett knasigt minne att flabba at i efterhand. Att traffa gallande en offentlig omrade ar bra ur sakerhetssynpunkt.

– Mitt basta namnd ar att bara traffa nagon timme forsta gangen. Var otvetydig redan innan med att du kommer att behova skrida ett visst klockslag, tipsar Pia Hall.

– kungen sa forstandig kommer du undan ifall traffen ar vidrig och slipper risken for pinsamma tystnader. Och: Skulle ni ha mycket roligt, enar ar det enkom att “avboka” eftertradande aktivitet och fortskrida pladdra.

Just som under fasen fran chattande och under vanliga moten ar det viktigt att visa nyfikenhet, besta artig och personlig, stalla fragor och att absolut inte sitta och fingra pa mobilen under motet.

– synonym regler pro uppforande galler samt nar du dejtar. Respektera varandra, varenda ridderlig och tacka for senast, tillika ifall du ej har pro mal att motas personen igen.

Kanske blir traffen sa social att ni vill traffa aterigen. Varje da tydlig med att du hade angenam och proponera fler en dejt. Det ar inte ett dyft onormalt, eftersom ni bada vet spelreglerna.

Kanns det daremot inte bra, da kan det besta gallande sin placering att tacka for traffen och antingen bevilja bekantskapen strila ut i sanden, eller kungen ett diplomatiskt metod beratta att det inte kandes som ifall det klickade.

Pro Pias andel utmynnade dejtandet i flera egendomlig och roliga minnen. Det landade aven i det forhallande som hon genast lever i.

– Men karna dejtande resulterade aven i boken sjalv skrev. For, en av dejterna som inte ledde till karlek visade sig vara en fin vanskap och min framtida forlaggare, anser Pia.

Natdejting – ett kul metod att traffa nya manniskor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *